Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in de omgeving van Welna

Op het landgoed zelf, maar ook verder in de omgeving wordt u overladen met prachtige natuur. De stilte, sporen van het heden en verleden, ongerepte natuur… Wat is het hier mooi! Elk seizoen heeft iets speciaals te bieden. Geniet van een picknick op de hei en waan uzelf voor even in vroegere tijden. Misschien komt u nog wel wilde zwijnen of reeën tegen.

Naast de adembenemende natuur kunt u ook volop cultuursnuiven in de omgeving. Oude kastelen en monumenten leren u alles over het bijzondere verleden. Hieronder geven wij u wat tips:

Paleis Het Loo

Laat u verrassen door de rijke historie in het (voormalig koninklijk) Paleis Het Loo. Hier ziet u hoe de oranjes 300 jaar lang geleefd en gewerkt hebben.

De indrukwekkende baroktuinen zijn aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en niet alleen prachtig, maar ook uniek in Nederland. Op het Stallenplein vindt u de stallen & koetshuizen die gebouwd zijn in opdracht van Koningin Wilhelmina (1880-1962).

Veluwse Stoomtrein

De Stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren… Momenteel niet meer als dagelijks vervoermiddel, maar als attractie. Beleef een dag spoorvervoer uit het verleden en rij op de Koningslijn met de VSM door het schitterende landschap van de Veluwe en IJsselvallei.

Beleef ook een leerzame dag in dit rijdende spoorwegmuseum.

Schaapskooi Epe-Heerde

De Schaapskooi ligt middenin de prachtige bossen van de Veluwe waar u heerlijk kunt wandelen. Bij de Schaapskooi kunt u makkelijk de auto parkeren en vanuit daar gelijk gaan wandelen. Wist u dat uw hond hier ook los mag?

Nationaal park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe wordt ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. Hier wordt u overladen door de adembenemende natuur waar oud-Veluwse landschappen zich continu afwisselen. Wist u dat hier nog meer dan honderd Rode Lijst-soorten wonen, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang? Het park is goed te bezoeken per fiets of al wandelend.

Naast de prachtige natuur gaat u met de kunst en architectuur ook terug naar het verleden en kunt u alles te weten komen over de geschiedenis achter het park.

Geldersch Landschap en Kastelen

De omgeving van het landgoed is rijk aan kastelen vol bijzondere verhalen. Ontdek het indrukwekkende verleden tijdens een rondleiding, kruip voor een middag in de huid van een freule of jonker, maak een historische dagwandeling en geniet van het prachtige gezang van de vogels, ontmoet de vroegere bewoners van een kasteel…

Huizen en kastelen

  1. Huis Verwolde
  2. Huis Zypendaal
  3. Kasteel Ammersoyen
  4. Kasteel Cannenburch
  5. Kasteel Doorwerth
  6. Kasteel Hernen
  7. Kasteel Rosendael

Deze en nog veel meer leuke activiteiten en excursies kunt u ondernemen in de vele kastelen in de omgeving.