Dorpen en steden

Dorpen en steden in de omgeving van Welna

Bewonder oude huizen, terwijl u struint door smalle steegjes of geniet op een van de vele terrassen na een heerlijke dag winkelen. Landgoed Welna is ook de perfecte uitvalsbasis om een gezellig dorpje of grote stad te bezoeken.

Kies uw favoriete dorp of stad en laat u verrassen.

Zwolle

Zwolle is een stad met een rijke en boeiende geschiedenis. Bent u geïnteresseerd in kunst en cultuur, dan bent u in Zwolle op het juiste adres. U vindt hier verschillende musea die u kunt bezoeken.

Wilt u graag een dag winkelen? In de historische binnenstad winkelt u tussen de monumentale gebouwen en langs prachtige grachten.

Harderwijk

Cultuursnuiven, wandelen, fietsen, winkelen, varen, musea, historie… Zowel in de zomer als de winter is er veel te beleven in deze bruisende stad.

Hotspots

 1. Stadsstrand
 2. Winkelen
 3. Zwaluwhoeve
 4. Dolfinarium
 5. Watersport
 6. Fietsen
 7. Stadswandeling
 8. En nog veel meer…

Ontdek de vele mogelijkheden in Harderwijk!

Deventer

De beste manier om Deventer te leren kennen is door middel van een stadswandeling. Deventer is een Hanzestad aan de rivier de IJssel en één van de oudste steden van Nederland. Maak kennis met het erfgoed van Deventer in het pittoreske historische decor.

Houdt u naast cultuur ook van winkelen? In Deventer is dit perfect te combineren, want u loopt al winkelend door de authentieke straatjes. Er is genoeg te ontdekken in deze leuke stad!

Apeldoorn

In Apeldoorn is het hele jaar door erg veel te beleven. Een perfecte stad voor een gezellige dag uit. Om het u makkelijk te maken hebben wij een paar tips voor u verzameld:

 1. Paleis ’t Loo
 2. Kinderpretpark Julianatoren
 3. Apenheul
 4. De binnenstad
 5. CODA Museum
 6. Met de stoomtrein
 7. Theater Orpheus

Elburg

Elburg is een oud vestingstadje en in de oude kern nog steeds het vissersplaatsje. Het heeft nog steeds zijn middeleeuwse rechthoekige stratenplan en is omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en stukken stadsmuur.

Leuke bezienswaardigheden

 1. Museum Elburg
 2. De Vischpoort
 3. Museumsmederij De Hoefhamer
 4. Museum Sjoel ELburg
 5. Botterwerfmuseum de Hellege
 6. Het Nationaal Orgelmuseum